Oslofru

Kvällsbakning

Söndag är som vanligt bakdag här hemma och idag blev det dags att prova på min nya bakmaskin när vi skulle göra surdegsbröd.
När man har blandat allt (finns färdig påse som man blandar med olja, vatten och jäst) i 10 minuter i bakmaskinen så måste man låta de häva ordentligt.
Sen dela dom i två och låta dom häva igen
Sen får man två fina limpor.
Det blev superluftigt och gott!
Nygräddade mackor med avokado, skinka, ost och tomat måste vara det godaste man kan äta! 😉
MUMS 😉
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Va detta första gången du bakade surdegsbröd? Jaghar försökt två gånger och inte lyckts så bra : ( . Sist gjorde jag för typ 2v sen. Vet inte vad jag gjorde för fel. Blev nst döbakt, platt. Kanske tog för mycket olja.

  2. Sandra

    Mums så gott! Misslyckas till 90 % med allt mitt brödbak men det här inlägget inspirerade mig till att kanske göra ett nytt försök ikväll 🙂

stats