Söndag är som vanligt bakdag här hemma och idag blev det dags att prova på min nya bakmaskin när vi skulle göra surdegsbröd.
När man har blandat allt (finns färdig påse som man blandar med olja, vatten och jäst) i 10 minuter i bakmaskinen så måste man låta de häva ordentligt.
Sen dela dom i två och låta dom häva igen
Sen får man två fina limpor.
Det blev superluftigt och gott!
Nygräddade mackor med avokado, skinka, ost och tomat måste vara det godaste man kan äta! 😉
MUMS 😉
namm!!
Härligt med hembakt. 🙂
Va detta första gången du bakade surdegsbröd? Jaghar försökt två gånger och inte lyckts så bra : ( . Sist gjorde jag för typ 2v sen. Vet inte vad jag gjorde för fel. Blev nst döbakt, platt. Kanske tog för mycket olja.
Så gott 🙂
Åh så gott det ser ut. Nybakat bröd är ju bland det bästa som finns. Så lyxigt!
Åh va de såg gott ut! Är de färdiga påsarna bra? 🙂
Smaskens! Hembakt är alltid bäst 🙂
Åh, det ser ju supergott ut 🙂 Surdegsbröd är helt klart det godaste i brödväg!
Mums så gott! Misslyckas till 90 % med allt mitt brödbak men det här inlägget inspirerade mig till att kanske göra ett nytt försök ikväll 🙂
Det ser jättegott ut?, va duktig du är!!
Ser supersmarrigt ut. Fina bilder 🙂
Åh så gott det ser ut 🙂
Åh va gott! 🙂
Ser himla gott ut. Har också varit sugen på att baka surdegsbröd ett tag nu. Får kanske ta tag i saken snart 🙂
Oh Supergott! 🙂
Tack det ska jag testa, det ser verkligen gott ut!
Vad gott 🙂