Vilket tråkigt väder det har varit idag. Solen som sken tidigare på dagen försvann och gick över till regn och åska. Så vad passar bättre då än att baka en sjudundrandes god kaka? 🙂
Som ni vet så älskar jag att baka och provar gärna nya recept varje gång jag ska ställa mig och göra något sött i köket. Denna gången var jag och M sugna på äppelpaj, men inte den vanliga smulpajen eller äppelkakan, utan något mer knäckigt och för en gångs skull så blev resultatet precis, exakt så som vi föreställt oss. En seg, knäcksmackande äppelpaj – otroligt god!
Ni bara måste prova detta receptet!!
1. Skala och skär båtar av 3 äpplen, strö över lite socker och kanel och lägg dom i en smord form. 2. Smält 150g smör i en kastrull. Blanda i 3dl havregryn, 2dl socker, 0,5 dl ljus sirap, 1,5 dl vetemjöl, 0,5 tsk bakpulver, 2msk mjölk. 3. Häll blandningen över äpplena och ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
Voila!
Mums! 😉
Testade receptet, gud va god den va
Den blev hur god som helst så den kommer att göras fler gånger 🙂
Hej
Just nu har jag en sådan äppelpaj i ugnen 🙂
Tack för att du delar med dig av receptet 🙂
OSLOFRU SVAR:
Nejmen så kul att du provade den! Hoppas att det blev smaskens! Kramar 🙂
Åh så gott det ser ut 🙂
Ser helt ljuvlig ut