Oslofru

Grova rundstykker

På söndagar är det bakdag och idag ville jag baka bröd lagom till lunch.
Eftersom jag inte har en bakmaskin så gör jag allt för hand. Då börjar jag med att blanda ihop alla ingredienser. Häll i en påse med torrgäst i 6 dl ljummet vatten och sen häller jag i 3dl havregryn, 6dl vetemjöl, 1dl solsikkekjerner och 3dl sammalt grov vete, lite salt och 2 matskedar olja. Sen är det bara att knåda
Man ska knåda degen en bra stund, så efter ett tag så kändes det rijält i armarna. 
Efter man knådat klart så är det viktigt att låta degen häva ca 30 minuter. (jäsa?)
Dela upp.
Rulla,
Pensla med vatten och låt häva 40 minuter.
Och vänta på att dom ska bli klara i ugnen.
Och efter 20 minuter på 200 grader så kan man avnjuta supergoda, rykande, varma rundstykker.
Smör, skinka, ost, tomat och gurka. Mums!
Perfekt lunch på en regnig söndag. Tända ljus, varma mackor och oboy. Kan det bli bättre? 🙂
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats