Oslofru

Äppelpaj

När man är gravid så händer det att suget efter något sött är så stor att det inte går att motstå. Så då är det bara att öppna skafferiet och se vad man kan göra för att dämpa sötsuget och idag lyckades jag skrapa ihop till en fantastiskt god äppelpaj med massor av god kanelsmak och knäckig smuldeg.

Det är så lätt att laga smulpaj tycker jag och det är nästan omöjligt att göra fel. Först skär jag äpplen i små bitar och lägger dom i en form med lite socker och kanel. Sen tar jag en bunke och blandar ihop ca 150g smör, 2,5dl vetemjöl, 2,5dl havregryn, 1dl socker och lite vaniljsocker efter smak och behag. Sen strör jag över degen över äpplebitarna och slänger in i ugnen på 220grader i ca 20 minuter – Voila!

Filip sover middag så jag funderar på om jag ska sätta mig och måla lite grann. Jag är lite inne på abstrakt konst för tillfället och känner mig motiverad till att få till en fin tavla med en lite annorlunda teknik. Jag kan visa er sen hur resultatet blev så får vi se vad ni gillar mest, mina naturmålningar eller mina abstrakta.

Gaaaah, jag är så glad! Måste bara få säga det, för imorgon kommer mina föräldrar hit + det är sol + jag mår så jäkla bra om dagen! Illamåendet är borta, jag har otroligt bra matlust, jag känner mig inte trött längre, min acne börjar försvinna och jag känner mig bara superlycklig, fräsch, fin och frisk!! Tjohoo, Livet leker!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Så gott! Jag testade receptet på dina chokladbollar igår och de var rysligt goda! Även idag till morgonkaffet smakade de mums. Nästan ännu godare när de legat i kylskåpet ett dygn och blivit hårda. Tack för fantastiskt recept! 🙂 Kram och hoppas ni har en trevlig helg med dina föräldrar.

  2. maria at inredningsvis

    AHHHH vad GOTT nu måste jag baka nåt gott haha:) hoppas ni har lika härlig vårsol som här…nu ser man hopp.

    Bjuder till tävling på bloggen värt tusen:)

    Ha en härlig helg

    LOVE Maria at inredningsvis – inredning it’s, Swedish for decor 🙂

  3. Susanna blivande tvåbarnsmamma - tävling på bloggen!

    Gott med äppelpaj 🙂

    sv; Absolut, kan komma med en liten ”recension” sen när vi har hunnit använda den lite mer och med lillebror i vagnen 🙂

    Ah, så det blev en City Select! Spännande och se vad ni tycker om den 🙂 Jag föredrar att ha barna brevid varandra så vi valde mellan Emmaljunga Double Viking och Donkey.

    Kram 🙂

stats