Oslofru

Du är unik!

Jag ville bara skriva ett inlägg om all denna vikthets. När man kikar runt bland bloggar, sociala medier och andra webplatser så dyker det titt som tätt upp en annons på någon måltid med lite kcal, en dryck utan några som helst kcal, ”så här går du ner i vikt” eller liknande. Vad är det med all den här jäkla vikthetsen? Fortfarande?!
Snälla ni, huvudsaken är väl att vi ska må bra? Att vi är friska och faktiskt får lov att leva? Varför måste vi svälta oss själva och vara smala? Varför är det egentligen så viktigt??
Jag tycker det är så konstigt att det ständigt ska vara sån vikthets. En av dom största njutningarna i livet är ju mat och dryck! Det är så tråkigt att det är så många flickor som känner sig tvingade att svälta sig själva för att nå upp till dom förvirrade ideal som är nu för tiden. Vi måste börja inse att dom flickorna på reklamen till absolut störst sannorlikhet är photoshopade! 
Här är bara en av tusen videos som visar hur vi kan ändra och trolla med hjälp av bildredigerarprogram:  
Denna videon har i alla fall fått mig att inse att inte alla modeller är så perfekta från start, utan man kan göra mycket med en dator! I framtiden kommer vi säkert inte ens ha mänskliga modeller längre eftersom tekniken går framåt och vi kommer säkerligen kunna göra animerande ”perfekta” människor utan att använda oss av mänskliga modeller i framtiden.
Jag tycker att vi borde vara glada och stolta över att vi alla är olika! Världen skulle vara tråkig om alla såg likadana ut, ha samma åsikter och tycka lika. Vi är olika, vi ser olika ut och det är det som gör världen vacker! Varje människa är unik och det är meningen att det ska vara så! Snälla, livet är för kort för att försöka vara någon man inte är. Var stolt över att du är ensam om att vara du !
Sen säger jag självklart inte att man ska hetsäta heller. Men det måste väl finnas något mellanting så att man mår bra. Huvudsaken måste ju vara i grund och botten att man mår bra, och jag tror inte att man gör det om det blir extremt åt något håll, heller inte att man hetstränar. Jag har själv varit väldigt extrem och ätit mycket och tränat och även haft perioder där jag bantat, men nu har jag blivit mer bekväm med mig själv och gör precis det jag vill och mår bra av. Jag äter det jag vill när jag känner för det och jag tränar lite grann för att må bra. Jag är bara den jag är och kan inte göra så mycket mer, men jag har slutat att påverkas av dumma reklamer och perfekta modeller, för det är bara dumt..
Det här är jag, utan smink, utan kläder, bara jag. Jag äter som jag vill, rör på mig som jag vill, gör det jag vill, jag är bara jag. Om ni gillar mig eller hatar mig spelar mig inte så stor roll för det är inte så mycket jag kan göra åt saken. Jag är bara jag och jag gillar mig! Jag tänker inte låta mig påverkas av yttre press och stress på att vara den perfekta kvinnan. Jag är bara mig och det räcker. <3
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pernilla Johansson

    Bra skrivet… jag tillhör de som väger allt för mycket och då menar jag det… för nu skall jag genomgå en Gastric Bypass som jag anmälde mig till i veckan… jag väntar mig inte att bli den smala jag som jag var i tonåren, jag vill bara komma till en bekväm vikt där jag trivs med mig själv och har energi att klara av vardagen som jag idag inte gör och viktigast av allt bra HÄLSA.

  2. Madde

    Så sant… Nu skriver jag en del om ”bantning” men hoppas ändå att det är på en sund nivå… Är så trött på fåfängan som finns där ute. Flera som jag pratat med som tränar mycket gör det för att bli smala, snygga tajta. Min PT tryckte mer på att vara sund, stark för att orka, och tjatade om vila och att äta ordentligt…

  3. Frida:

    Då kanske du inte ska skriva så mycket om mat, att du ”unnar dig” eller att popcorn är bättre för det är inte lika onyttigt som annat? Eller skriva om träning? Vi matas med sånt jämt, överallt, varje dag, kan vara skönt att slippa. Och lätt för människor som är smala eller tränade att säga åt alla att vara nöjda som de är samtidigt som de visar bilder på de nyttiga mini-portionerna de själva äter.

  4. Frida:

    Nej, och det förvånar inte mig att du skriver blogginlägg som bidrar till exakt den hetsen du påstår dig vara emot. Det förvånar mig inte heller att du inte kan se det ”komiska” i när smala, vältränade personer predikar för andra människor att de ska vara nöjda som de är (vilket i sig är en fin tanke OM det hade funkat så) och samtidigt lägger ut bilder på sina ”perfekta” kroppar. Det spär ju bara på folks ångest.

  5. Zarah Joling

    Herregud, vissa kan inte glädjas åt att andra försöker skapa en bättre värld.. Du förstår nog vilka kommentarer jag syftar på.. 😉 Tycker det är jättebra att du skriver om sådant här, för det är inte bara viktigt för unga. Det finns även äldre, både kvinnor och män, med ätstörningar och ångest över sina kroppar! Kram! 🙂

  6. Bella

    Håller med, man är unik som man är! Man ska göra det man själv mår bra av, som du säger. Hoppas att detta slutar för de är inte kul att läsa om sånt här varje dag. Och mycket bra skrivet! 🙂

stats