Oslofru

Kom i form efter förlossningen

Då kör vi! Äntligen ska jag komma igång med träningen efter förlossningen och det känns så otroligt skönt att få lite styrka i kroppen igen. Jag känner mig så oerhört slapp, hängig och plufsig, trots att jag nästan gått ner till min ursprungsvikt.. Denna gången vill jag träna rätt! Jag vill bygga muskler på bra ställen och jag vill känna mig kurvig och vacker istället för spinkig – men stark, som jag var innan jag blev gravid med Oskar.

Yeye, nu kör vi i alla fall och så här ser jag ut nu: (4 veckor efter förlossning)

traning_efter_forlossningMina mått är idag:

– 60,4 KG     – 29,1% FAT     – 21,4 BMI

– 68 cm midja     – 94 cm rumpa

Jag önskar inte att gå ner till 55kg som jag vägde innan jag blev gravid denna gången, utan min målvikt denna gången är 57kg. Det är då jag känner mig som bäst! Sen skulle det vara kul att komma ner i 20% kroppsfett . BMI bryr jag mig inte så mycket om, men den tror jag är rätt så bra som den är. 🙂

Sen när det kommer till min midja så skulle det vara kul att komma ner till 65cm igen som jag var innan och rumpan vill jag ha mycket, mycket, mycket större! Jag tycker min rumpa ser så platt och spinkig ut och jag skulle gärna vilja få lite mer volym där. Så det är någonting jag kommer att jobba mycket med på gymmet och hoppas på att cm där runt ska öka så småningom.

Så nu börjar träningen och så här har jag tänkt att göra för att komma i form efter förlossningen. (jag kommer inte att börja springa, träna för hårt mage eller ben, fören jag fått OK från läkare!)

Måndag: 5km PW

Tisdag: 5km PW

Onsdag: GYM

Torsdag: GYM

Fredag: Vila

Lördag: Grupp-pass på GYM

Söndag: Vanlig promenad

Det här är i alla fall planen och så får vi se hur bra jag håller den. Jag tänkte att jag skulle skriva lite om hur min träningsvecka gått till och hur mina mått förändras varje torsdag. Träning vecka för vecka helt enkelt, precis så som jag gjorde när jag var gravid. På så sätt tror jag att jag klarar att motivera mig själv till att göra bra ifrån mig. Är ni med mig? Sätt igång med träningen ni med och kommentera gärna och skriv hur det går för er! 😉

Kramkram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Yohanna af Skovde

    Håller med det är om slappheten! Jag rasade i vikt av amningen, så gick upp 16 kg som gravid men har gått ner lite mer än 30 kg sedan Fiona föddes. Är inte hängig liksom men det märks att huden inte dragit ihop sig så tänker att jag ska träna och sikta på att bli mer fast. Vad kul med mer mammaträning som inspiration här då! 🙂 Fastnar bara i löpning för jag tycker det är roligast, hehe.

    OSLOFRU SVAR:
    Ojoj det var väldans vad mycket du gick ner! 🙂 Jo, jag tycker också det är skönt med motionsträning, men denna gången vill jag även bygga muskler, vi får kämpa på! 😉 Hejaheja!

  2. Erica

    Hejja dig ! Jag borde också komma igång med styrkan nu efter min tredje graviditet . Så hoppas få lite push här ifrån. Jag hittar oftast andra saker att göra typ tvätta,plocka,laga mat eller leka med barnen eller nå annat 🙂 jag måste bli bättre att träna på kvällarna då dom sover . Lycka till och kör hårt !!!!

    OSLOFRU SVAR:
    Å tack för att du hejjar på mig 😀 Tvätta, plocka och så är ju också en form av träning fakitkst 😉 Kram på dig!

  3. Cissi

    Härligt att komma igång. Här försöker jag fortfarande att få ihop det sista av magmusklerna… Sen jäklar ska jag bli stark 😉

    OSLOFRU SVAR:
    Hihi härlig inställning! Kram på dig 😀

stats