Oslofru

Namnet Oskar

Godmorgon!

oskar

Jag tänkte att jag skulle berätta för er om hur vi äntligen kom fram till Oskars namn. Som jag skrivit under hela graviditeten så har vi varit väldigt osäkra och haft svårt att bestämma oss. Med Filip så var det redan självklart under första veckorna som jag var gravid och ett namn som vi aldrig någonsin tvekat på. Men med Oskar så var det andra bullar vill jag lova.

När vi fick reda på att vi väntade en pojke så började det ena namnet efter det andra rotera i mitt huvud. Vi kallade bebisen olika namn varje dag för att känna på vad som möjligen kunde kännas rätt, men allting kändes fel.. Så kom vi fram till att namnet Ville var fint och bestämde oss mer eller mindre för att han skulle heta så.. tills vi fick höra av våra norska vänner att ”Ville” inte fanns i Norge. Så fort vi sa att han skulle heta Ville till någon som var norsk så ifrågasattes namnet. ”Va? Ville? Menar ni Vilda? Eller Vilde?”.. Och det tyckte inte jag kändes kul alls. Jag vill inte behöva förklara för alla jag möter varför han heter som han heter och det sista i världen jag skulle vilja är att mitt barn skulle bli retad för vad han heter. Visst är vi svenskar och kanske inte skulle behöva bry oss om vad andra tycker och tänker, men nu är det faktiskt så att vi bor i Norge och vi kommer antagligen bo här i många, många, många år till och därför är det viktigt att vår son får ett namn som uppfattas här. Så namnet Ville fick vi lägga ner och börja tänka om…

Jag hade lite smått panik under nästan hela graviditeten eftersom vi inte kunde komma på ett bra namn och det kändes hemskt att jag inte visste vad min älskade son hette. Det var ju så naturligt med Filip, varför var det inte likadant nu?

Några dagar innan det var dags för förlossning så hade vi fastnat för två namn, varav Oskar var ett. När vi sen var på förlossningsbädden så frågade barnmorskan mig om vi hade bestämt oss för vad bebisen skulle heta och då var jag inte helt hundra, men svarade ändå Oskar eftersom det någonstans lutade åt det hållet.

När jag sen fick honom upp på mitt bröst för första gången och såg han, kände hans värme och hela min kropp bubblade över av kärlek så fanns det bara ett namn som var rätt och det var helt klart Oskar.

oskar

Min älskade, älskade Oskar <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. emeliestensson

    Hej!
    Vilket fint namn det blev 🙂 vi fick en flicka 20/3 och där var vi helt klara med att det skulle bli en Julia, vilket det också blev, pojknamn däremot tycker jsg är jättesvårt så jag förstår att deg tog tid och det måste ju kännas rätt!!

    //Emelie

    http://emeliestensson.vimedbarn.se

  2. Nathalie

    Jag förstår paniken kring namn! Har 6 dagar kvar till BF och är fortfarande osäker på vad vår son ska heta. Vi kallar honom för ett namn, och min pojkvän är nog hundra på det men jag är inte lika hundra. Å andra sidan har jag egentligen inget annat alternativ. Känns som ett så stort val som ska passa livet ut och i olika lägen! 🙂

    OSLOFRU SVAR:
    Å så spännande, lycka till med förlossningen och allt därefter! Namn kommer säkerligen falla på plats när du ser honom för första gången 🙂 Kram

  3. Maddo -nybliven mamma och husägare

    tack ska du ha, kommer bjuda på fler höstbilder när hösten kommer igång på riktigt med alla härliga färger.

    Jag tycker att pojknamn är svåra… när jag var gravid hade vi ett gäng tjejnamn som vi gillade, och specielt ett! (Det hon nu heter 🙂 Men pojknamn pratade vi om länge länge och kom inte på något. Jag hade också lite panik över det. Tillslut hittade vi ett, men nu i efterhand känns inte rätt längre….haha.
    Jag upplever att mina vänner känner likadant, enkelt att hitta tjejnamn men svårt med killnamn.
    /Maddo

  4. Julia

    Min son heter Hvile 🙂 inte en endaste människa har sagt rätt, det blir alltid: ville, vilje, five, Filip, vilde, file.. Och nu tänker jag bara att jaja, close enough! Haha, men jag älskar hans namn, dom är tre stycken i hela Sverige som heter det! Tycker det känns kul, och dom som för en gång skull förstår vad han heter tycker att det är jätte fint!
    Ha det bra! Kram

    OSLOFRU SVAR:
    Tycker Hvile är ett jättefint namn! 🙂 Kram

  5. Karina

    Uff, nå følte jeg meg slem som var så ærlig ang navnet Ville. Men er jo best å svare ærlig når dere spurte… 🙂 <3

stats