Oslofru

Nätterna så här långt

Godmorgon!

En sak som jag är väldigt glad över är hur nätterna har varit så här långt. Man är såklart alltid förberedd på att vara vaken halva nätterna när man har barn, men denna gången så har det faktiskt gått över all förväntan. Oskar sover mer eller mindre hela nätterna, tätt intill mig och vaknar kanske tv-tre gånger och vill amma lite. Men då vaknar jag bara till och matar han och somnar om. Så hittills så har nätterna gett mer sömn än vanligt och jag sover faktiskt betydligt mycket bättre nu när jag inte är gravid längre. Då sprang jag ju på toaletten tusen gånger och drömde konstiga drömmar som väckte mig konstant. Nu när bebisen ligger jämte mig är jag lugn, harmonisk och mår som en gudinna. Älskade barn.

OskarSen måste jag ju säga att det är en sån extremt stor skillnad på hur jag och M är som föräldrar denna gången, jämnfört med när vi fick Filip. Med första barnet så vet man ju ingenting och lyssnar på alla andra om hur man ska göra. Då ammade vi exakt var tredje timma och tog tiden en halvtimma, sen sov han jämte oss i sin egen säng, vilket gjorde att han vaknade ofta. Bebisar behöver närhet och nu tar vi allt så som Oskar vill. Han äter när han vill, så mycket han vill och han sover jämte oss i vår säng för närhet. Allt går automatiskt denna gången och Oskar har kommit in som en naturlig del av familjen på rekordtid. Vi som trodde att det skulle bli jobbigare med två, jag vet faktiskt inte om det är så. Den största skillnaden är att vi har lite mer att göra, men det gör ingenting eftersom jag har mer energi nu och orkar hålla igång. Filip är världens bästa storebror och hjälper oss med att ge Oskar nappen, springer och kastar blöjor (han tycker det är jättekul) och gör allt han kan för att hjälpa till med sin bror. <3

Nu ska vi äta frukost här hemma och sen gå ut på en promenad i det ”fina vädret”. Hehe, man får passa på när det inte regnar. 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. joherman89

    Vi hade vår dotter i sängen hos oss också på nätterna, fast mest för min skull då jag inte kunde sova om jag inte visste att hon andades. Har flera nära som tyvärr förlorat barn i psd så jag var extra orolig och sov därför med en hand på Almas mage i flera veckors tid. Sömn fick jag också gott om då hon från början ville sova nästan hela nätter, så de första dagarna ammade jag var tredje timma men sen när hon gått upp till sin födelsevikt så sa bvc sköterskan att jag inte behövde väcka henne utan att hon fick äta när hon ville. Då åt hon ungefär vid kl 22, 02 och 06 tills hon var två månader. Då åt hon vid 22 och inte förrän 05 på morgonen igen. Så otroligt skönt!!

    OSLOFRU SVAR:
    Så hemskt att höra att du har många nära som förlorat sina barn. Det gör ont i hela mig att läsa 🙁
    När det kommer till att sova i sängen så tror jag bara att det är bra, bebisar vill ha närhet och det märks att Oskar i alla fall har det bättre när jag håller honom än när han ligger själv.
    Det låter som ni har fina rutiner hemma, så skönt 🙂 Kram på dig!

stats